Koszorús lány szerepe az esküvőn

Koszorúslányok

A menyasszonyi ruha természetes főszerepet kap az esküvő napján, de a koszorúslányok csinos és elegáns megjelenése is nagyon fontos. Ezért koszorúslányoknak is megfelelő ruhában, alkalomhoz illően szükséges megjelenni.

Talán a legfontosabb a ruha színe, annak harmonizálnia kell a menyasszonyi csokorral, magával a menyasszonyi ruhával, mind anyagát, mind a fazonját tekintve is. Ezért célszerű a menyasszonynak a koszorúslányokkal együtt kiválasztani a ruhákat, a legjobb ha ezt egy helyen teszik, a legtöbb szalon kedvezményt is biztosít ilyen esetben.

Ha több koszorúslány lesz jelen a szertartáson, az egységes megjelenés ajánlott, de nem szükséges teljesen egyforma színű és fazonú ruhába öltözni. A koszorúslány ruha fazonját, színét tekintve sokféle lehet, a legtöbb szalon bőséges választékkal tud szolgálni.

Koszorúslány és a kisöccseA koszorúslányoknak az esküvő alatt figyelemmel kell lenniük arra, hogy a menyasszonynak semmire ne legyen gondja. Mindenben a segítségére kell lenniük. Fontos hogy mindig legyenek kéznél, de mégse legyenek útban, láb alatt. A ceremónián a koszorúslányok a menyasszony előtt mennek, valamint az esküvő végén ők gondoskodnak a rizs szórásáról is.

A mai koszorúslányok kortól függetlenül, különböző szerepeket kapnak, a gyerekek számára is egy nagy kaland, érdekesség nagyon élvezik. Aranyos rózsaszín, kék, és más divatos színű gyerek koszorúslány ruhák vannak, melyben a kislányok megjelenhetnek, és szívesen látják el a feladataikat. Ennek köszönhetően nekik is sok szerepet lehet adni az esküvőn. Legtöbbször a kis koszorúslányok viszik a menyasszonyi fátylat, a menyasszonyi ruha uszályát, esetleg a pár előtt mennek és egy kis kosárból virágszirmokat szórnak a földre, ezeket a feladatokat örömmel végzik. Fontos hogy kellően felkészítsük őket, hogy hiba nélkül végezhessék a rájuk szánt feladatokat.

Egy szó mint száz, a koszorúslány szerepe rendkívül fontos az esküvőn, a babona szerint ők védik meg a menyasszonyt a gonosz szellemektől is.

 

Forrás: www.eskuvoclub.hu